Waarom lessen in een automaat?

Allereerst is het goedkoper, veiliger en relaxter om te leren rijden in een automaat.

En wat denk je van alle veranderingen vandaag de dag in de autobranche? Het aantal automerken dat vandaag de dag al begonnen is met het produceren van elektrische auto’s neemt in rap tempo toe. En behalve de elektrische auto’s zijn ook de hybride auto ’s bijna allemaal automaat. Bovendien wordt er steeds meer gekeken naar alternatieve brandstoffen zoals bijv. waterstof, waarvan de voertuigen ook allemaal als automaat zijn uitgerust. Kort samengevat, je ziet vandaag de dag steeds meer automaat voertuigen het verkeer ‘veroveren’ Sinds 2006 is het aantal automaatauto’s op de weg verdubbeld en bedraagt het al 1/3 deel van ons totale wagenpark.

En voor dat bovenstaande is dat ook heel logisch te verklaren. We zien namelijk dat het verkeer steeds drukker wordt. Door al het multitasken in de auto hebben de meeste bestuurders steeds minder aandacht voor het verkeer, met helaas veel ongelukken en aanrijdingen als gevolg. Reden te meer om je aandacht dus ook steeds meer bij het verkeer te hebben. Een extra afleidende factor als schakelen heb je er dan liever niet ook nog bij.

Maar wat denk je van het aantal files wat ook in rap tempo aan het toenemen is? Ook dan is het zeer prettig om niet steeds te hoeven schakelen in die lange stoet auto’s als je dagelijks weer naar je werk moet. Daarnaast zijn de huidige automaatauto’s ook nog eens zuiniger dan schakelauto’s.

Is het dan niet lastig om straks met een automaatcode op mijn rijbewijs te zitten? Want dan mag ik niet meer in een schakelauto rijden is vaak de vraag. En dat is volledig juist!Maar de vraag is, moet je dat dan ook nog wel willen? Er zijn genoeg goede redenen zoals je hierboven hebt kunnen lezen, om vandaag al die switch te maken van een schakelauto naar een automaat.

Kort samengevat is het lessen in een automaat dus:

Goedkoper (minder lessen nodig dan bij een schakelrijbewijs)

Veiliger (veel meer aandacht voor het drukke verkeer)

Relaxter (Niet meer uitvallen op kruispunten of in kritieke situaties)

Helemaal van deze tijd (veel technologische ontwikkelingen)

 

Wil je zelf ook eens ervaren hoe prettig zo’n rijles is in een automaat? Boek dan een gratis proefles bij Rijschool Oosterschelde

 

Bronnen:

https://www.bovag.nl/nieuws/ruim-een-derde-van-alle-nieuwe-auto%E2%80%99s-met-automaat

https://www.businessinsider.nl/de-automaat-rukt-op-bij-verkoop-nieuwe-autos-zuiniger-veiliger-en-sneller/